Postne duhovne vaje za župnijske sodelavce v Nazarjah


Magdalenski župnik, p.dr. Ivan Hočevar DJ, je svoje ožje sodelavce povabil na že tradicionalne postne duhovne vaje v Nazarje. Bogu hvala.

Odmevi:

“Z Jezusom sva večja prijatelja, kakor prej. Ni mi žal, da sem prišel.”

“V filmu me je nagovorilo sobivanje zdravnika in duhovnika. Tu smo se učili sobivati z Jezusom. On pravi: “Jaz v vas, vi v meni.” Sobivamo. Dovoljevala sem mu, da biva v meni, da me ozdravlja, krepi, daje novo moč in Duha tolažnika. Nič me ne more ločiti od Očetove ljubezni v Jezusu Kristusu. Nisem pisala oporoke, ampak sem se učila biti z njim. Povzemam z besedami pokojnega moža: “Imetje se radi in imeli boste blagoslov.”

“Bila sem na dopustu z Gospodom. On je navzoč v vseh nas. Smo njegovo telo. Vabi me v sodelovanje z Njim. Če bi že prej njega poslušala, bi se v življenju manj namučila. Važna je sedanjost v kateri je z nami in mi lahko v Njem. Preteklost je v njegovih rokah, prihodnosti še ni. Danes mu lahko odprem srce in sem z njim v bratih in sestrah.”

“Bog me je spet presenetil. Vedno preseneča. Petra je ozdravil Jezusov pogled. Tudi mene zdravi. Hvala ti Jezus. Prav tam, kjer sem najbolj potrebovala. Nič nas ne more ločiti od Njegove ljubezni. Nič!”

“Vesel sem. Prepuščal sem Bogu, da vodi moje in naša življenja. Če gledam nazaj, me ego zaduši. Vesel, da smo v Nazarjah.”

“Na takšnih duhovnih vajah sem bila prvič. Hvala za spodbudo. Vse je bilo bolj novo zame. Všeč mi je šaljivost v nagovorih. Jezus je v meni. V kapeli sem doživela veliko miru. On je v srcu, jaz pa v njem. Hvala.”

“Če me boš iskal, me boš našel. Prosil, da me Gospod osvobodi ujetosti v svoj lastni ego. Njegov sem. Božja ljubezen je do vsakega izmed nas brezpogojna. Vedno. Kristus mi daje moč. Če računam le nase, postane življenje pretežko. Ne morem imeti vsega pod nadzorom, čeprav si to želim. Bog me nosi in ima ves nadzor. Nič me ne more ločiti od Njega. Podarjen sem.”

“Bog stanuje v meni. Telo ni moje, ampak njegovo. Spraševal sem se kakšen stanodajalec sem? Ne morem se osvoboditi vseh vzorcev iz mladosti. Živim v veliki nevednosti. Gospod, hvala ti, da si mi odprl oči. Če bi bil s teboj, bi bil drugačen. Kaj mi mar telesne bolečine, če sem pa duhovno najbolj pohabljen. Sredi vsakdanjosti mi manjka tišine in globljega pogleda vase.”

“Dobil sem nekaj ‘zaušnic’, ki se bodo spremenile v božanje. Danes in sedaj Bog biva v nas. On je naš in mi njegovi. Srečen sem.”

“Vesela duhovnih vaj. Bila sem izčrpana od skrbi in sem zelo potrebovala odmik, zrenje in spomladansko čiščenje. Bog me ljubi. Pika na ‘i’ je bila molitev s klarisami.”

“Svojo izkušnjo bi povzel s podobo ognja. Ognja se bojim. Požar je katastrofa. Zahvaljujem se, da ste razplamteli žerjavico. Ognja Božje ljubezni se mi ni treba bati. Lahko ga negujem in gojim. Tukaj sem. Zgodi se. Pridite k meni. Ljubim te. Moj si.”

“Ostaja mi trenutek, ko v filmu odpade hruška iz drevesa. Pripravljala sem dom v katerem On živi skupaj z menoj.  Spraševala sem, kako skrbim zanj. Nič več nisem sama. Po meni deluje Bog, ki je v meni. On nam daje, da se mu lahko približamo. Sem njegovo telo, ki se daje za druge. Sprejemam in podarjam naprej. V njem ni več glavno boleče jedro, ki ga moj ego nenehno hrani. Lahko zajemam iz skrite kamrice, v kateri me On privezuje nase in me nobena stvar ne more odnesti. Lahko se hranim z ljubeznijo Jezusa Kristusa in živim v sedanjosti.”

“Vsakdanjost me je že morila. Zapadel sem v rutino. Hranil sem svoj ego. Jezus je spet pokazal, da zna najti pot do mene. Vedno znova. Žejen sem nadaljevanja, žive vode. Nagovorila me je molitev s klarisami.”

“Hvaležna sem za to doživetje duhovnih vaj v Nazarjah. Voditelja sta bila kakor gasilca, ki imata poleg opreme tudi pogum in srčnost. Gasila sta moj ego. Zelo je bilo potrebno. Naš Bog je ogenj, ki prečiščuje.”

“Kristus živi v meni. Zato mi ni težko živeti v sedanjosti. Podarjeno lahko delim naprej. Vse premorem v njem, ki mi daje moč. Hvala za vsebino.”

“V Nazarjah sem spoznal svojo ženo. Zahvaljeval sem se. Na sprehodu sem doživljal kako Kristus živi v meni. Čutil sem, da se pogovarjava in da skrbi zame. Zelo pomirjajoče. Vidim, da mi ego močno nagaja. Všeč mi je humor voditelja. Zelo dobro.”

“Hvaležna. Zelo lepo je bilo. Molitev s telesom mi je v preteklosti pomagala zdržati velike stiske. Vesela sem tišine. Odpočila sem se in naspala. Živela v dialogu. Mir in veselje. Kar plesala bi.”

“Hvala vsem voditeljem. Nov pogled na življenje. Zorimo. Film je bil spodbuden. Jezus nas objema z razprtimi rokami. Vsakega čaka. Hvala ti Jezus.”

“Zahvaljujem se za celosten pristop, ki je upošteval tudi telo in prehrano. Moje telo je Njegov dom in Kristusovo telo. Zato lahko z ljubeznijo skrbim zanj, da lahko po njem podarjam to kar sem. Ljubezen je konkretna, učlovečena in telesna. Hvala za zgodbo odrešenja pri kateri sodelujemo, vsak s svojim enkratnim darom podarjenega življenja in ljubezni, ki gori v srcu.”