Dv s postenjem – september 2017


DUHOVNE VAJE S POSTENJEM: Z JEZUSOM V PUŠČAVO – 14.9.-23.9.2017

Vreme nam je večinoma pomagalo k zbranosti. Deževalo je in pritisnil je prvi mraz. Vendar se nismo odrekli hoji po kosilu: Golovec in Rožnik sta preveč privlačna za Božje sinove in hčere, ki so veseli vsakega vremena. Začetne težave nekaterih in skušnjava, da bi šel kar domov, niso uspele zlomiti moči skupnosti. Vsi smo kot ena družina uspešno skupaj prišli do konca procesa duhovnih vaj s postenjem.

Odzivi:

“Prišla sem že šestič in vedno se lepo povežemo. Težko odhajam iz IDD in se mi zdi škoda, da Dv s postenjem v takšni obliki ne bodo več izvajane v domu. Upam, da se jih bom lahko udeležila drugod. Kraji so privlačni.”

“Program postenja je res milosten. Počutim se mlajšega in grem brez težav po stopnicah, čeprav nisem več rosno mlad. Iskrena hvala za vse prejete darove.”

“Hrane sploh nisem pogrešal. Temu sem se čudil. Vsaka pridiga je bila biser. Karmen moram pohvaliti za molitev s telesom, ki je iz leta v leto boljša.”

“Same pohvale. Prišla sem prvič. Pogovori med sprehodom so mi bili dragoceni. Doma sem se počutila izgubljeno, sedaj pa sem umirjena. Živčnost je izginila. Resnični in globlji sadovi se bodo pokazali šele doma. Strah se mi zdi res pomembna vsebina in sem hvaležna, da smo o tem lahko premišljevali in se pogovarjali.”

“Vsi smo zmagali. Vesela sem za vso skupino. Shujšala sem v noge. Sem kar malo žalostna, ker je že konec in moram domov. Zelo so mi pomagale jutranje molitve s telesom, hvalnice, skupna priprava sokov, sprehod in večerna skupna molitev drug za drugega. Vse deluje zelo povezovalno. Ves čas smo povabljeni v aktivnost in tudi dejavno pasivnost. Vse to mi je pomagalo premagovat mnoge strahove. Voditelja sta pristna in se ne pretvarjata, da sta popolna. To me je še posebej nagovorilo. Doživljala sem enakovrednost in sprejetost. Hvaležna sem, da sem zdržala. Še pridem.”

“Sem sem prišla z bolečinami v sklepih. Sedaj me ne boli nič več. Blagoslovljen čas zame in za vse sotrpine. Telesno, duševno in duhovno sem dobro in boljše.”

“Ker sem večinoma sama, se mi je zdelo dobro, da je bilo pol dneva molka in pol dneva možnosti za pogovor in spoznavanje. Tema je bila lepa: Božja brezpogojna ljubezen. Telovadba je bila vsak dan boljša. Tudi maše so bile zelo lepe in doživete. Skrbi me, če mi bodo zaradi starosti še povečali vozniško dovoljenje. Hvala vam.”

“Prišla sem raztreščena. V službi in doma se je vse uredilo. Všeč mi je, da se tudi pogovarjamo in si med seboj zaupamo svoje izkušnje. Program se mi zdi še izboljšan. Maše so bile čudovite. Tudi tema je odlično spadala v moje življenje. Bolj sem ozavestila Božjo brezpogojno ljubezen. Domov odhajam veliko bolj svetla. Zaradi tega bodo lažje živeli tudi moji domači. Hvala vsem za skupnost in občestvo.”

“Ker se je začelo že v četrtek, je bilo potrebno vzeti še dan dopusta več. Danes sem vesela, da je jutri še nedelja in mi ne bo potrebno takoj iti v službo. Prišla sem z enim namenom, Bog pa mi je tu pokazal čisto druge stvari. Tema me je zelo nagovorila. Tudi telesno mi je odlično šlo. Jutranja molitev s telesom je vse bolj dodelana in mi je vse bolj všeč. Čudovite so tudi maše z veliko hostijo in obhajilom pod obema podobama. Tako res začutim, da smo ena velika skupost, eno veliko Kristusovo telo. Vsi smo bližje Bogu, povezani in pomirjeni. Pogovori na sprehodu so mi dobro deli. Zelo mi je bila všeč tudi večerna skupna molitev v kapeli. Zelo nas je povezala. Dobila sem navdih tudi za doma. Hvala voditeljema! Hudo mi je, da v IDD ne bo več tega programa. Zavod za zdravstvo bi vas lahko sofinanciral, saj jim s tem postenjem prihranita veliko denarja.”