2. DUHOVNI ODMIKI V PRIHODNJE


SLIDE ZA VSE PROGRAME

Duhovni odmik je dar, ki ga vsak podari sebi za duhovno, psihično in telesno zdravje, ki ga nujno potrebujemo sredi današnjega življenjskega ritma in obremenitev. V našem kulturnem okolju smo nenehno bombardirani z informacijami, onesnaževani duhovno, manipulirani psihično in utrujeni tudi na telesni ravni. Vsak od nas poskuša ohranjati notranje veselje do življenja, ljubezen do bližnjih in ustvarjalnost, da bi svoje življenje podarili in osrečili tudi prihodnje rodove.

Pri tem so nam lahko v veliko pomoč tudi duhovni odmiki, ki jih dajem že skoraj trideset let. Moške, poročene in samske, vabim na odmik za moške, kjer si izmenjamo svoje izkušnje in tako dobimo novih moči, ki so potrebne za vsakodnevno delo in ustvarjanje. Če moški skrbimo za svojo resnično moč potem je vsa družba bolj zdrava in srečnejša.

odmik za moške v divjini

Ženskam je namenjen odmik za ženske, da odkrivajo enkratnost svojega poslanstva, lepote in pristen način komunikacije med seboj in z moškimi.

ples

Za zakonce, za pripravnike na zakrament zakona in tudi za tiste, ki živijo v družini brez zakramenta pa so na razpolago duhovni odmiki za zakonce, ki poglabljajo praktično zajemanje iz skrivnosti večne Ljubezni – odnosa in vzajemnega podarjanja.

Za globlje doživljanje osmišljenosti in dragocenosti našega življenja sta namenjena adventni in postni spletni misijon, ki poteka preko spleta s pomočjo kratkih vlogov in vsakodnevnih razmišljanj za poglabljanje osebnega izkustva moči, ljubljenosti, povezanosti in veselja, da smo Božji sogovorniki in sodelavci. Bog računa na vsakega izmed nas.

Če ste ob novem letu sami, vas povabim na skupno silvestrovanje. Zahvala in vzajemno obdarovanje sta krščanski način življenja in vir sreče.

Drugo življenjsko obdobje je padanje navzgor, ko naš dar življenja postane vir moči za prihodnje rodove in tudi za nas. Temu je namenjen odmik za starešine in starešinke, kjer ste dobrodošli vsi po štiridesetem letu starosti.

IMG_5206

Za vse,  tudi če ste oddaljeni in vam je morda tuj običajen način katoliške cerkve pa so prav koristni in navdušujoči desetdnevni duhovni odmiki s postenjem. Vedno se med nami splete velika povezanost in veselje, da je Bog tako preprost in brezpogojno velikodušen do vseh, ne glede na naše napake in stranpoti.

postenje Krk

Po postenju ste številni izrazili željo, da bi se učili pripravljati zdravo telesno hrano, ki nas tudi duhovno bogati. Temu je namenjen odmik Jem, da živim.

Nekateri imate za seboj že več osebnih izkustev navzočnosti in vodstva z Božje strani pa se z veseljem udeležite petdnevnih duhovnih vaj v tišini, kjer poglabljate svoje osebno prijateljstvo z Jezusom Kristusom in vsem kar nam je podaril, da bi bili ustvarjalni člani njegove Božje družine, med seboj pa bratje in sestre.

Za vse, ki pa radi potujete in hkrati še duhovno in človeško rastete pa je na razpolago tudi romarski odmik po Ignacijevih stopinjah v Španijo v drugi polovici meseca julija.

IMG_0981

Iskreno dobrodošli. Za vsakega se najde nekaj.

Za več informacij si oglejte blog  https://jn159.wordpress.com/,

lahko pišete na p.vili.lovse@gmail.com ali pa me pokličete na tel.: 041 632 626.

Krajši opis vseh programov najdete na: 

https://jn159.wordpress.com/wp-content/uploads/2019/10/zgibanka_duhovni-odmiki-2019_20.pdf

 

Posamezna vrsta odmika:

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/duhovne-odmik-v-tisini/

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/duhovni-odmik-s-postenjem/

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/romarski-odmik-ignacij/

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/duhovni-odmik-staresine/

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/odmik-zakonci/

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/spletni-misijon/

https://jn159.wordpress.com/duhovne-vaje/silvestrovanje-ne-bom-sam-a-doma/

https://vsedobro.wordpress.com/2019/10/02/duhovni-odmik-jem-da-zivim-3/

https://vsedobro.wordpress.com/2019/07/28/odmik-za-zenske/