Zakaj je odpuščanje tako pomembno?


57379-man-sun-sad1200.1200w.tn

Za vsakim odpuščanjem je mogoče odkriti rano izdaje; bolečina, ki jo povzroči izdaja, pa se ne poleže tako zlahka.  Nezasluženost in nepravičnost  marsikoga spravlja ob pamet. Zakaj bi Bog zahteval od nas nekaj tako nenaravnega, nekaj, kar nasprotuje vsakršnemu naravnemu nagonu? Zakaj je odpuščanje tako pomembno, da naj bi bilo srčika naše vere?

Če ne presežemo narave, ostanemo zvezani z ljudmi, ki jim ne moremo odpustiti, ujeti v njihovem primežu. To velja tudi takrat, ko eden  nosi večji delež krivde; “nedolžni” bo namreč nosil rane, dokler ne najde poti iz tega primeža – in odpuščanje je, kot rečeno, edina pot.

Če ne odpuščamo, se zapiramo v ječo preteklosti in izključujemo možnost sprememb. Tako prepuščamo oblast sovražniku in se obsodimo na prenašanje posledic krivice.

Ne odpuščamo zato, da bi zadostili nekemu višjemu zakonu, temveč to počnemo zase. Prvi in običajno tudi edini človek, ki ga odpuščanje ozdravi, je tisti, ki odpušča. Ko resnično odpustimo, osvobodimo zapornika in obenem odkrijemo, da smo bili ta zapornik mi.”

Več o odpuščanju:

Odmik za moške ODPUŠČAM, TOREJ SEM.

Nazarje, 25. do 27. oktober 2019

Voditelj: P. dr. Viljem Lovše, DJ

PRIJAVA

VEČ O ODMIKIH ZA MOŠKE: https://jn159.wordpress.com/2-mozje/odmik-za-moske/

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s