Zahvala in spodbuda možem


Cenjeni možakarji v soboto 16.3. Od 8.30 h – 17 h bo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani potekalo 2. Vseslovensko srečanje očetov, mož in sinov. Ustavili se bomo ob vprašanju: Srečen in uspešen? Naše izkušnje in pričevanja drugih mož bodo glavni igralci srečanja.
Ob tej priložnosti bi vas rad iz srca povabil, da se ga udeležite. Zakaj?
Več razlogov je. Naj vam jih nekaj naštejem:
Prvi in glavni je ta, da Bog, naš Oče, osebno računa na vsakega izmed vas, takšne kot ste in tam kjer ste. Življenje in srce vsakega izmed nas mu je osebno in večno dragoceno. Po nas želi drugim podariti svojo Očetovsko Božjo trdnost in ustvarjalno moč, ki nam jo je zaupal zato, da lahko sodelujemo pri njegovem vabljenju vseh na gostijo Življenja. Najprej vabi v sogovorništvo in osebno sodelovanje vsakega izmed nas, po nas pa tudi vse vaše žene, sinove in hčere, prijatelje in sodelavce.
Drugi razlog je ta, da nam bo Bog lahko po drugih možeh pokazal in povedal, da nas ima brezpogojno rad, da nas sprejema, spoštuje in nam je naklonjen. To boste potem lahko z večjo močjo delili svojim ženam, otrokom in vsem, ki so vam dani na vašo življenjsko pot. To je temelj sreče v katero nas zasidra s pomočjo moške ali očetovske moči drugih mož. Iz te sreče potem raste naša uspešnost, ki je najprej uspešnost v podarjanju svojega enkratnega talenta drugim.
Tretji razlog je ta, da drug drugega podpremo v sprejemanju vedno težjih izzivov in zahtevnejših nalog, ki so v korist in dobro naših družin in celotne družbe, ki nam jo je Bog zaupal v oplemenitenje, da bomo lahko zanamcem predali štafeto vere, upanja in ljubezni: do Boga v Kristusu, do sebe, do bližnjih in do stvarstva.
Četrti razlog je bratski. Ko smo drug do drugega kot bratje, rastemo hkrati kot sinovi, ki odkrivajo Očeta in ob njem postajajo očetje, katerih je lačna naša draga zemlja pod Triglavom na sončni strani alp.
Peti razlog je, da nas Bog zdravi in nam daje pogum prav v naših ranah, in nas pogum in nas utrjuje v resnični moškosti, ki je dar za žene, otroke in družbo. Skupaj se zavedamo, da ima Bog nadzor, da nam skrb za druge daje dostojanstvo in da je naša ljubezen večna. Rastemo v odprtosti, odločnosti, pogumu, poštenosti in velikodušnosti. Božji Duh iz nas dela Jezusove prijatelje, brate in sodelavce. Velikonočno uspešne moške, ki se zavedajo, da se samo iz smrti – prostovoljni podaritvi sebe in svojega telesa drugim – rojeva novo življenje. Več damo, več imamo in samo tisto, kar smo podarili postane resnično naše in večno. V tem je skrivnost sreče in uspeha. Kristusovi možje na božji način.
Hvala vam za vaše sodelovanje v skupni pustolovščini v katero nas vabi Bog po Jezusu Kristusu.
Bratski pozdrav vsem možakom, p. Viljem Lovše DJ.

PRIJAVA NA DOGODEK

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s