Odmevi udeležencev duhovnega odmika s postenjem na Krku


This slideshow requires JavaScript.

Za odmik s postenjem sem izvedela preko spleta. Biser teh desetih dni je ta, da smo tako različni po starosti in izkušnjah postali prijetna skupnost vzajemno naklonjenih bratov in sester. Zavedanje mojega lastnega telesa kot Božjega in mojega svetišča se je močno povečalo. Utrdila se mi je  spoštljiva ljubezen do sebe. V postu sem postala bolj ranljiva in odkrivam, da je prava hrana za naša srca Bog. Hvaležna sem za možnost spovedi in duhovnega pogovora, ki je bila popolnoma svobodna. Okolje je čudovito in vreme je bilo podarjeno. Maše so bile res pristne in obhajilo pod obema podobama nas je močno povezovalo. Še posebej sem hvaležna ker smo dan začeli z telesno molitvijo k Jezusu Kristusu. Hvala voditeljema in vsem udeležencem.

Največji biser zame je začutena edinost okrog oltarja. Božja družina smo. Vsak dan mi je šlo boljše. Čeprav sem se bala, ker sem bila prvič, sem izredno zadovoljna s sadovi in potekom. Iz razbitosti v povezanost, iz pozunanjosti v notranjost, iz otroških ran v podarjanje tega, kar sem za Boga in za druge. Globlje sem spoznala sebe in začutila, da me Bog osebno ljubi. Hvaležna sem za poimensko skupno molitev za vsakogar, sprejetost, naklonjenost, poslušanje. Zavedam se, da me Bog po preizkušnjah življenja prečiščuje in uči ljubezni. Po Karmen sem doživljala materinsko ljubezen. Začutila sem tudi dragocenost svojega telesa. Hvala vsem.

Res sem hvaležna, da sem bila na tem odmiku s postenjem. Doživela sem sproščenost Cerkve in se spočila od togosti pravilarskega dela Cerkve. Odkrila sem kako lahko živiš bogato notranje življenje, kjer se začne ljubezen: najprej jo sprejemam, nato lahko delim naprej drugim. Predlagana besedila so mi zelo dragocena za nadalne vsakdanje življenje. Vaje bi rada delala v vsakdanjem življenju. Pravi biser je bilo opazovanje kako smo se počasi spreminjali, ne samo duhovno in psihično, ampak tudi telesno in kot skupnost. Biseri so vaši obrazi, ki pripovedujejo zgodbo. Spremenile so se vam oči in glasovi.

Povabila me je prijateljica, ki pa je morala na operacijo. Čutim se ljubljeno od Boga in ljudi. Po 40 letih sem šla k spovedi. Božansko. Program se mi zdi optimalen. Večerne skupne molitve so mi odmevale ves dan. Biseri: krasne maše, Karmen, ki nas je preko telesa vodila v odnos z Bogom, v molitev.

Ob prijavi na ta odmik s postenjem sem doživljala velik mir, potem pa so se tik pred zdajci začeli napadi in preizkušnje. Začutila sem velik odpor, a ni zmagal. Največji biser zame je izkušnja skupnosti. Pater govori, kar najbolj rabimo. Sedaj mi je razločevanje veliko bolj jasno. Hvaležna sem za pogovor. Velik dar je bilo sveto maziljenje: po njem so me prenehali boleti sklepi. Maše so bile res družinski obed z Bogom in brati in sestrami. Post mi je bil lahek in počutim se odlično. Okolje je zdravilno. Hvala Karmen za molitev s telesom.

Voditelja sta dober tim in delata s srcem. Udeležila sem se že petič. To je moj prvi del dopusta. Post zame brez duhovne vsebine sploh nima več pomena. Krka sem se zelo veselila, ker zelo rada plavam. Sproščeno in lepo, k čemur pripomore čudovito okolje. Središče je bila zame dnevna maša. Opažam, da tudi voditelja rasteta. Sokovi so veliko boljši in narejeni z ljubeznijo. Ves program in vi vsi ste zame največji biser. Nikjer ne dobim toliko kakor tukaj. Skozi vse leto živim in zajemam iz tega. Hvala vam.

Zahvalil bi se voditeljema, le da se ne bosta prevzela. Vse skupaj je močno preseglo moja pričakovanja. Nisem še doživel takšnih maš in pridig, niti molitve s telesom. Vesel, da sem bil med vami.

Program mi je bil všeč. Prav nič nisem pogrešala hrano, čeprav sem prvič na postenju. Na začetku sem mislila, koliko knjig bom prebrala pa nisem niti ene. Vodenje je boljše kot sem pričakovala. Karmen je talentirana, skavtinja pač. Vili navdušuje z razlagami in pridigami. Jejmo skupaj, pa bomo preživeli in zdržali vse stiske in preizkušnje. Navdušena sem tudi nad izkušnjami ostalih udeležencev, ki smo si jih podelili in se poslušali.

To je moj prvi post. Skupaj z duhovnimi vajami je bil res izredno kvaliteten. Na program nimam pripomb. Doživel sem spontanost. Nobenega nasilja, moraliziranja in prisile. Bog je svoboda in vabi, da ga lahko sprejmemo, če hočemo. Vsa moja pričakovanja so presežena. Prejel sem mnogo več. Hvala Karmen in Viliju ter vsem vam za izredno vzdušje. Biser je bila sveta maša. Hvala naši družinski zdravnici, da me je povabila.

Za prvo postenje me je navdušil prijatelj, za drugo sem jaz navdušil ženo. Res sem potreboval te duhovne vaje, saj sem bil zasičen z raznimi stvarmi iz službe. Prečistil sem se. Poln sem moči in energije. S tem odhajam domov. Program odličen. Midva sva hodila plavat že ob šestih zjutraj. Kraj in moje so zadetek v polno. Na začetku pri molitvi s telesom nisem mogel narediti vseh vaj, sedaj sem gibljiv in naredim vse. Karmen čestitam. Duhovna vsebina mi je dala vsak dan nekaj za življenje. Počasi smo se potapljali v Jezus Kristusa. Vsak dan globlje tudi s pomočjo telesa in posta. Najbolj me je zadela večerna molitev. Biser: iz neznancev smo postali znanci in prijatelji.

Bili smo zares pocrklani, duhovno in telesno. Bog je z nami ves čas in sredi življenja. Brezpogojno nas sprejema in ljubi. Ne smem opustit sprehodov. Biser so zame najmlajše udeleženke, ki so bile tako sproščene in iskrene, pridne in odprte. Karmen ima zelo dobro vlogo.

Odmik s postenjem je zame pravo darilo. Počutim se uglašeno, naravno, bogato, obdarjeno z ljubeznijo. Ljubezen je vseobsegajoča moč, ki zdravi vse naše stiske in trpljenja. Program je vrhunski. Prav tako okolje, podarjeno vreme. Tudi vrvež me razne prve noči ni prav nič več motil. Kako blagodejen občutek, ko iz tujcev postanemo prijatelji.

Všeč mi je radikalnost pridig. Zbuja nas iz spanja. Da bi nas še dolgo. Karmen je jutranji dar. Največja bisera: spoznanje med spovedjo in medgeneracijsko druženje. Okolje mi je zelo pomagalo, da se ne bom bala prehoda v svoje vsakdanje okolje sredi mestnega vrveža. Poslana sem, naj grem v življenje, naj hodim. Doživljam, da smo na trdnem temelju iz katerega se lahko nenehno prilagajamo sedanjim okoliščinam. Delo v skupini mi je pomagalo k potrpljenju. Kot Božja hči z veseljem odhajam domov: vse kar je, je v Bogu življenje. Imam predlog za vse ostale duhovne vaje in odmike kjerkoli in vseh: da je hrana lahka in zdrava, da se ni treba potem 14 dni zdraviti doma zaradi slabe hrane. Na postenju je prav »hrana« idealna in zdrava.

Biseri: maša, maziljenje in obhajilo pod obema podobama za vse. Program je odličen. Okolje in vzdušje spodbudno in čudovito. Vsem iz srca hvala, še posebej voditeljema.

Doživela sem moč edinosti, mladik na trti. Biser: obhajilo pod obema podobama. Tudi voditelja, ki sta vse to oblikovala in vodila. Hvala vsem.

Hvala Bogu. Hvala vsem za lepo sodelovanje. Res ste bili lepa skupina. Letos je bil že sedemnajsti post. Vedno se zgradi občestvo. Zato enkrat letno organiziramo enodnevni izlet za vse postnike, ki imajo čas. Povabljeni. Povabljeni tudi na spletni misijon v adventu in postu, na duhovne vaje v tišini, na odmike za moške, na vikend za starešine, na romarski odmik v Španijo in vse ostale programe.

 
NASLEDNJI TERMIN NA KRKU: 

post3_2018_md

Krk – PRIJAVA:


Prijave so možne tudi na: p.vili.lovse@gmail.com

ali na tel.: 041 955 219 (Karmen)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s