Rojstni dan


Bogu hvala za rojstni dan in staršem. Rečeno je bilo, da bom v oddaljeni deželi, a da ne bom sam, ampak, da bo Bog priskrbel brate in sestre s katerimi se bom lahko veselil dejstva, da sem se rodil, da bi Božji bil in svoj dar z vsemi brati razdelil, da bi se Ogenj pomnožil, da bi nas Oče za vedno oživil in na srce prvil. Nekaj tega mi je danes povedal oče Ciril, ko smo se skupaj z Marijo ob morju usedli za mizo in pojedli nekaj Božjih dobrot. Smejali smo se in odkrili, da ima poleg duhovnega, voditeljskega, organizacijskega in drugih oče Ciril tudi dar prerokovanja. Beseda je tekla o horoskopih in on je hitro in v šali sestavil vsebino za dvojčka: oddaljeno deželo, da ne bom sam in bo poskrbljeno. Res je bilo. Iskrena hvala.

Hvala vama Ciril in Marija za bratsko praznovanje sredi Melburna, za pozornost in veselje. Bog je po vama res konkreten. Potrjujeta častivredno starodavno resnico: Več daš, več imaš! Kdor več da, tudi več prejme in ima! Sreča je v podarjanju in ne v jemanju. Podarjeno je za vedno pridobljeno. Velik zgled za Gorenca in zelo v Fračiškovem duhu. Bog je edino resnično plačilo za konkretno dobroto, mi pa mu lahko pomagamo. Naj okrepi spomin, da ne pozabim in odpre srce, da v istem Duhu se naselim.

 

 

 

 

Iskrena hvala vsem za poslane čestitke in dobre želje iz Slovenije.

Danes se je veselje nadaljevalo. Z mašo in potem s tortami za 95 rojstni dan Francke, ki je iz našega konca doma. Oba tehtava 150 let in nekateri si upajo trditi celo to, da sem mlad, jej, jej, jej, jej Kekec.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s