Pingvini in Philip island


Sončna sobota. Prosto popoldne. Dobra volja po jutranji maši. Rečeno storjeno: pojdmo gledat pingvine na Filipov otok (stric Gugl vam bo pokazal kje je to). Marija vozi kot Fitipaldi. Mi uživamo v popoldanskih barvah. Najprej skočimo na dvajset metrov visok razgledni stolp nato pa v manjši živalski vrt s tasmanskim vragom, kenguruji, koalami in večjimi papigami. Veselje, ko ti kenguru je z dlani, ti pa ga hkrati slikaš. Najbolj zanimivi so tisti, ki v vreči na trebuhu nosijo podmladek. Začutimo povezanost z naravo in posebnost avstralskih živali: vreča za mladiče (kenguruji, koale, posumi).

 

 

 

 

 

 

 

Nadaljujemo pot proti cilju – pingvinom, ki takoj ko nastopi tema, množično privrejo iz morske vode in si poiščejo vsak svoje “stanovanje”. Pravijo, da jih je čez tisoč. Res je nekaj posebnega, kako lahko tako majhna žival, vedno znova pride domov in vse življenje živi v isti luknjici s svojim partnerjem.

Znano je, da se pingvini nahajajo samo na južni polobli. Merijo od 30 cm do 1 metra – Kraljevski. Tukaj smo videli množico malih. Pravijo, da jih je na tem območju vsaj 1100. Prilagam še nekaj slik z napisi, ki dobro pokažejo posebnost teh malih morskih ptic.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s