Auckland – zadnjič!


 

Vili, Mike, Arul, Anthoni

Vse vas prav prisrčno in predvelikonočno pozdravljam iz zelene Nove Zelandije, natančneje iz Aucklanda. Stanujem pri bratih frančiškanih v domu duhovnih vaj blizu letališča. Obdaja nas ogromno velikih dreves in lep park sv. Cecilije. Ves konec tedna je bil dom poln psihologov in skupin srednješolskih fantov. Živ in žav. Danes smo se skupaj z gvardjanom Anthonijem, župnikom Arulom in bratom Michaelom peljali v Piha. Na obalo narodnega parka severno od Aucklanda. Lahko si ogledate na Googlu. Pa je res pihalo. Razložil sem slovenski in španski pomen te besede. Dva Indijca in Kitajec, navajeni na zimo s plus 20 stopinj celizija, niso najbolj dojeli španskega pomena besede, ki se piše kot “pija”, bere pa kot “piha”. Sicer je v tem primeru ženskega spola, a nas moške morda še veliko bolj muči od

Božja umetnost vseedinosti

dam. Vulkanske barve – temno sive, črne, nekaj rjave in vsi možni odtenki temno zelene. Na obali se je dvigala vlaga. Vtis je bil nekako nadnareven in strahospoštljiv. Morski valovi so se z vso močjo zaganjali v skalovje tudi čez deset metrov visoko. Zvok narave res pomirja. Sedel sem in se veselil čudeža življanja in neskončne ustvarjalnosti Svete Trojice. Neskončno oblik življenja vse povsod. Vroče je in vlažno, tik pred orkanom, čeprav smo tu doli prvega aprila uradno začeli jesenski čas. Povzpeli smo se višje, da bi bolje videli. Kakšna kontemplacija! Neverjetno. Ostrmel sem od veselja in globokega miru.

Melodija-moč narave

Bogu hvala in bratom. Gostoljubni frančiškovi sinovi so res bratski. Bog jim povrni. Vsi poznajo p. Cirila, še posebej gvardajn, ki je povadal, da sam opravlja tudi službo viceprovinciala avstralske province frančiškanov. To pomeni, da je za vice, ko so vsi ostali smrtno resni. Možak je še “mladenič” pri 48 letih. Ostala dva sta malo starejša od mene, “mladeniča” skratka.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s